Erdők az éghajlat védelmében

A zöldfelületek, különösen az erdők egyaránt segítik a légkör szén-dioxid szintjének csökkentését és a helyi mikroklíma stabilizálását. 

A​z erdőknek ​fontos gazdasági, energetikai és környezetvédelmi szerepük is van​, ahhoz pedig ​hogy a következő évtizedekben is a lakosság javát szolgálják, ​nemcsak védeni kell őket, hanem  ​új forrásokat ​is kell találni a telepítés​ük​h​ö​z - hangzott el a 38 ország részvételével meg​tartott európai erdők konferenciájá​n, Madridban​. Az​ erdőtelepítés​ek ​munkahelyeket ​teremt​enek és erősíti​k a​ vidék népesség megtartó erejét​ is. Az erdők szerepe azért is fontos, mert hatalmas mennyiségű szén-dioxidot képesek megkötni, csak a ​​magyar erdők ​például ​hárommillió tonn​át évente.

A somogy megyei erészeti szakember szerint tovább kellene bővíteni erdőségeik kiterjedését, ezzel támogatva az egész ország kibocsájtás-csökkentési és alkalmazkodási célkitűzéseit. Tovább a cikkre: http://www.sonline.hu/somogy/kozelet/az-erdok-vedelmeben-faultetessel-a-klimavaltozas-ellen-635476